Udruga stanara na skupu u Rijeci o energetskoj učinkovitosti

Udruga stanara na skupu u Rijeci o energetskoj učinkovitosti

Karlovačka Udruga stanara i suvlasnika sudjelovala je na Okruglom stolu “Energetska učinkovitost u zgradarstvu” koji je jučer održan na Građevinskom fakultetu u Rijeci.

Iako je poziv bio upućen i predstavnicima vlasti, karlovački gradski oci se nisu pojavili, dok su osim članova karlovačke udruge na skup pristigli predstavnici gradske tvrtke “Inkasator” i predstavnik karlovačke tvrtke “Grama Inženjering”.

– Iako je ovo gotovo svaodnevna tema, okrugli stol u Rijeci razlikovao se po tome jer je tema vezana za stambene zgrade koje nemaju pravnu osobnost, i prepuštene su “samoupravljanju suvlasnika stambenih zgrada” (iako postoji zakonska kategorija –upravitelji zgrada koji djeluju u otežanim uvjetima zbog nedorečenosti nekih zakonskih propisa). Zbog činjenice da zgrade nemaju pravnu osobnost, nemaju OIB, pa se prema tome mora primjetiti da će se trenutno teško moći pokretati programi od javnog interesa, kažu u karlovačkoj udruzi.

Kako dodaju, veseli činjenica što se na najvišoj državnoj razini (skupu je prisustvovala i pomoćnica ministra) počelo voditi brigu oko života u stambenim zgradama i nastojati ćemo se što aktivnije i kvalitetnije uključiti u ovaj projekt.

– Jedan od ciljeva Udruge će biti i nastojanje da takav sličan “Okrugli stol” na ovakvu temu, koja je više nego interesantna pokušamo organizirati i u gradu Karlovcu, kažu u Udruzi stanara.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest