Nezadovoljstvo ugostitelja – peticijom protiv odluka o radu kafića i terasa

Nezadovoljstvo ugostitelja – peticijom protiv odluka o radu kafića
i terasa

Dio karlovačkih ugostitelja kreće s potpisivanjem peticije koja će biti usmjerena na, po njima, dvije nelogične odluke Gradskog vijeća vezanih za radno vrijeme kafića, odnosno, barova, restorana i noćnih klubova. Naime, poznata je odluka Gradskog vijeća koja je kafićima dozvolila radno vrijeme do dva sata poslije ponoći ako im za to daju suglasnost stanari zgrade u kojoj se kafić nalazi. To, tvrde vlasnici noćnih klubova koji plaćaju veći porez, njih dovodi u neravnopravan položaj zbog “nelojalne konkurencije”, dok negoduju i oni koji nemaju tako “dobre susjede” koji bi dozvolili ovakvo produženje rada kafića u svom susjedstvu.

Druga odluka koja je zasmetala ugostitelje je novijeg datuma, a odnosi se na radno vrijeme terasa do 23 sata i to bez obzira radi li kafić do ponoći ili do dva sata ujutro uz suglasnost stanara. Vlasnike kafića s terasama zasmetala je ova odluka jer im, kažu, ništa ne vrijedi radno vrijeme do ponoći ili dulje ako su ga uspjeli produžiti prvom odlukom, ako u ljetnim večerima moraju pod prijetnjom kazne u 23 sata raspremiti terasu i s nje tjerati goste. Među ugostiteljima pojavila se i sumnja da se iza odluka vezanih za rad kafića krije pogodovanje jednom od njihovih kolega. Po riječima ugostitelja koji je u svojoj izjavi za KAportal želio ostati anoniman, taj kafić ima radno vrijeme noćnog kluba, a nema mogućnost postavljanja terase.

Kako saznajemo, neki od ugostitelja su nezadovoljni i radom Ceha ugostitelja jer smatraju da njegovo vodstvo nije ništa učinilo prema Gradu da se zaštite njihovi interesi u ovim odlukama. Ovih dana Vlada RH najavila je novi zakon u kojem propisuje strože uvjete u radu kafića i noćnih klubova a kojim ugostiteljski objekti manji od 100 četvornih neće moći raditi kao “noćni klubovi”. Kako će se ova odluka odraziti na stanje u Karlovcu, treba tek vidjeti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest