Damir Jelić postao potpredsjednik u Karamarkovom HDZ-u

Damir Jelić postao potpredsjednik u Karamarkovom HDZ-u

Nakon 20 sati HDZ je izabrao svog četvrtog predsjednika Tomislava Karamarka, profesora povijesti, nekadašnjeg šefa kabineta predsjednika Vlade Josipa Manolića, desne ruke Stjepana Mesića u vrijeme najžešće detuđmanizacije, šefa tajnih službi i ministra policije što je postao na prijedlog Ive Sanadera. Karamarko je prije dva mjeseca bio autsajder baš kao i Milan Kujundžić, no upravo su oni odmjerili snage u drugom krugu i sraz je završio rezultatom 971 naprama 860 za Karamarka.

Karamarko je kampanju započeo davno prije kampanje paradom od uhićenja Josipa Boljkovca, izjavama da je ponosan što je antifašist i da će spriječiti petokrake i harmonike u Kumrovcu. O ekonomiji od Karamarka nismo čuli ni riječi, pa treba očekivati da će HDZ njegovim izborom zaoštriti ideološku retoriku, skrenuti bitno udesno i da se najjača oporbena stranka opet vraća u prošlost.

Iz karlovačke perspektive, izbori u HDZ-u su važni utoliko što je Damir Jelić, baš kao davno prije njega Vukelić u vrijeme uspona Sanadera, među prvima odabrao Karamarka i noćas uz Dubravku Šuicu, Dražena Bošnjakovića, Marijana Conera, Božu Galića i Božidara Kalmetu postao potpredsjednik HDZ-a. Od toga što je Vukelić bio blizak Sanaderu, Karlovac je malo toga kapitalizirao. Nadamo se da od ovog uzleta , u kojem se u perspektivi Jeliću otvara put ka mjestu ministra u nekoj budućoj HDZ-ovoj vladi, koristi neće imati samo Jelić, već će za prosperitet svoga grada učiniti više negoli je to slučaj sada kada je njegov gradonačelnik.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest