U svim gradovima županije provjera zdravlja i savjeti pacijentima

U svim gradovima županije provjera zdravlja i savjeti pacijentima

Ovaj tjedan u znaku je prava pacijenata i općenito posvećen zdravlju građana a obilježava se s dvije hvalevrijedne manifestacije – Svibanjskim zdravstvenim danima i Tjednom prava pacijenata. Karlovačka županija i Ministarstvo zdravlja kao pokrovitelji manifestacija tom su prigodom pripremili niz događanja u svim dijelovima županije.

Do 25. svibnja u Tjednu prava pacijenata pod sloganom “Unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite i smanjenje nejednakosti u zdravlju” građani Slunja, Ozlja, Vojnića, Karlovca i Ogulina će moći kontrolirati tlak, određivat će im se indeks tjelesne mase, moći će dobiti savjete liječnika ili stručnjaka o pravima pacijenata. Danas su to imali priliku učiniti Ozaljčani, dok će sutra od 10 do 12 sati moći mještani Vojnića, u srijedu Duge Rese, u četvrtak Slunja i Ogulina, a u petak Karlovčani na prostoru ispred Gradske knjižnice.

Središnji događaj Svibanjskih zdravstvenih dana je održavanje skupa u karlovačkoj Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić s temom “Kvaliteta zdravstvene zaštite u Karlovačkoj županiji 25. svibnja. Po najavama organizatora, stručna predavanja održat će pozvani predavači iz Zagreba i Splita te zdravstveni djelatnici sa područja naše županije.

– Kroz aktivnosti u Tjednu prava pacijenata omogućit će se građanima da se upoznaju sa svojim pravima, ali i obvezama uz pomoć zdravstvenih djelatnika, predstavnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje – Područni ured Karlovac, pravnika, članova Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata kao i podjelu promotivnog materijala vezanog uz ovu tematiku, kazala je ispred organizatora županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Višnja Jović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest