Veteran u ekipi karlovačkog filmskog festivala – Ljubo Jelčić snimio foršpan

Veteran u ekipi karlovačkog filmskog festivala – Ljubo Jelčić
snimio foršpan

Ekipa Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala dobila je pojačanje, no ovog puta ne radi se o srednjoškolcu već vetaranu, 83-godišnjem Ljubi Jelčiću, koji je u zagrebačkom studiju snimio tekst za novi foršpan nadolazeće Revije i Festivala. Poznati radijski spiker pridružio se karlovačkoj ekipi i tako obnovio uspomene iz mladosti koje ga vežu za grad na četiri rijeke.

– Ljubo Jelčić u mirovini je službeno već okruglih dvadeset godina, no s 3. programom Hrvatskog radija surađivao je sve do kraja prošle godine. Već se okušao i na filmu posuđivanjem glasa za animirane filmove, a sad ga je u svijet filma ponovno dovela karlovačka festivalska ekipa, kažu u organizacijskom odboru Four river festivala.

Jelčić je svoj prvi angažman odradio u Karlovcu kao glumac kad je , i to u Karlovcu pedesetih godina kad je još djelovalo profesionalno kazalište. U Karlovcu je tada, dodaju, i stanovao, a letimično prelistavši prošlogodišnji festivalski katalog u kojem se već na naslovnici spominje kino Edison, u kojem je održano svečano otvorenje, zainteresirano je upitao kakva je situacija s prvim karlovačkim kinom, prisjetivši se nekadašnjih ogromnih gužvi za popularne filmove.

17. filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac održavaju se od 12. do 15. rujna u Karlovcu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest