Podržat ćemo peticiju za promjenu odluke o radnom vremenu terasa

Podržat ćemo peticiju za promjenu odluke o radnom vremenu terasa

Nakon našeg napisa o nezadovoljnim ugostiteljima koji zbog gradske odluke o skraćenom radu terasa kafića u ljetnim mjesecima trpe štetu, javili su nam se i iz Ceha ugostitelja Karlovačke županije koji su kao strukovno udruženje također odlučili podržati peticiju o promjeni te odluke.

– Ceh ugostitelja Karlovačke županije i sekcija ugostitelja grada Karlovca je vrlo nezadovoljna odlukom grada o radnom vremenu terasa do 23 sata. Podržava i priljučit će se svakoj peticiji o promjeni te odluke, stoji u dopisu kojeg nam je poslao predsjednik Miro Prugovečki.

Kako kaže, treba napomenuti da je gradska uprava čak imala pripremljenu odluku o radnom vremenu terasa do 22 sata na što su neki ugostitelji već dobili i privremeno rješenje.

– Brzom reakcijom smo uspjeli stopirati tu odluku umjesto koje je donešena odluka do 23 sata, dok je naš prijedlog bio da se rad terasa dozvoli najmanje do ponoći, kaže Prugovečki.

Pred karlovačkim ugostiteljima koji se ne slažu s ovom gradskom odlukom očito će biti puno posla u borbi da se ona promijeni dok će u tome morati biti jedinstveni. Ceh se, međutim, nije očitovao o odluci o radnom vremenu koja po mišljenju vlasnika noćnih klubova njih stavlja u neravnopravan položaj. No za to bi se mogla pobrinuti Vlada koja već za ljeto priprema novi zakon po kojem ugostiteljski objekti manji od 100 četvornih metara neće niti moći raditi kao noćni klubovi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest