Na pitanje sutkinje Đuraševiću što je po struci, odgovorio je – PU

Na pitanje sutkinje Đuraševiću što je po struci, odgovorio je – PU

Nakon izjašnjavanja o krivnji i iskaza bivšeg ravnatelja Zorin doma Zvonimira Ilijića današnje suđenje na Općinskom sudu u Karlovcu je nastavljeno ispitavanjem svjedoka, među njima i Gorana Đuraševića, bivšeg voditelja marketinga kazališta kojem je Ilijić 2. svibnja ove godine uručio otkaz a potom i kaznenu prijavu zbog sumnje u krivotvorenje diplome Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Postupak utvrđivanja identiteta svjedoka kod Đuraševića je bio stoga novinarima posebno zanimljiv, jer je jedno od redovitih pitanja u tom postupku i koja mu je stručna sprema. Na pitanje sutkinje Sande Janković, što je po struci Đurašević je imao pomalo nekonvencionalni odgovor.

Sutkinja Janković: Koja vam je stručna sprema?

Đurašević: PU.

Janković: Što ste rekli? Što to znači?

Đurašević: U postupku utvrđivanja.

Janković: No, dobro, što ste zasad završili, koja vam je zadnje priznata stručna sprema?

Đurašević: Gimnazija.

U svom iskazu Đurašević je rekao da je Ilijić dok je bio na bolovanju koristio službeni automobil Škodu, osim dok je bio u bolnici i  na rehabilitaciji. Ostalim danima, dodao je Đurašević, Škoda je bila cijelo vrijeme kod njega, dok je on s tim vozilom  dolazio po potrebi u Karlovac a kako bi, kako je i Ilijić naveo u svom iskazu, mogao dolaziti u Karlovac potpisivati potrebne dokumente. Đurašević tvrdi da Škoda tijekom noći uglavnom nije bila ispred Zorin doma, dok ne zna je li ponekad znala ostati, odnosno je li tamo ostavljana. Ilijićev branitelj u cijelosti je prigovorio iskazu Gorana Đuraševića dok je Sud odlučio da će u nastavku postupka biti saslušani i ostali zaposlenici. Također, provest će se dodatno knjigovodstveno – financijsko vještačenje.

KAportal.hr 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest