HDZ se priprema za izbore, Jelić se ispričao građanima što je otišao sa sjednice

HDZ se priprema za izbore, Jelić se ispričao građanima što je
otišao sa sjednice

Da bi uopće došlo do sjednice Gradskog vijeća trebalo je organizirati i obaviti i po dvadesetak sastanaka vezanih za Toplanu, rebalans i ostale točke dnevnog reda. Postavlja se pitanje moralne odgovornosti i je li bi se faktički išta promijenilo od onoga što sam pripremio, jer su sve odluke izglasane, kazao je danas karlovački gradonačelnik Damir Jelić koji se ovog puta prvi put javnosti obratio i kao potpredsjednik najjače oporbene stranke HDZ-a.

Jelić je odgovorio na optužbe oporbe da mu je važniji HDZ nego Grad Karlovac kojeg vodi kao prvi neposredno izabrani gradonačelnik jer je sa sjednice Gradskog vijeća otišao na turneju po Lici i Dalmaciji s Tomislavom Karamarkom. Kako se pravdao, ovog puta je odlučio po emociji, no slaže se s javnošću i kritikama.

– Ovim putem bih se ispričao zbog toga i trudit ću se da se više tako nešto ne ponovi, kazao je Jelić. Na tiskovnoj konferenciji osvrnuo se na protekle izbore  u HDZ-u na kojima je, osim što je on izabran za potpredsjednika stranke, u Središnji odbir ušao Ogulinac Tone Radočaj, dok je Ivan Uđbinac postao član Nadzornog odbora. Po funkciji je i Ivan Vučić član Nacionalnog vijeća HDZ-a. Jelić je uvjeren da je HDZ i dalje najbolja opcija za grad Karlovac i Hrvatsku dok su, kaže, počele i pripreme za lokalne izbore.

– U tijeku je izrada ozbiljnih analiza i sinteza, dok se traži jedan oblik preslagivanja u kojem treba vidjeti što je najbolje za Karlovac, kaže Jelić.

Na novinarski upit hoće li nakon izbora novog predsjednika HDZ-a sada na zidu stranačkih prostorija biti postavljena Karamarkova slika, Jelić je u šali odgovorio da bi mogla, ali iz faze kad je Karamarko imao bend, s gitarom u ruci. Jelić je ipak rekao da će privilegiju da se njihova slika stavi na zid odsad imati ljudi koji su zaslužili svoje mjesto u vječnosti, no nije komentirao je li Karamarko jedan od njih. Novi šef oporbe Tomislav Karamarko trebao bi u lipnju ponovno doći u Karlovac, ali u jednoj neformalnijoj atmosferi. Tada bi, kazao je Jelić, po dogovoru s Josipom Zaborskim inače bivšim košarkašem trebao odmjeriti snage u Šancu na slobodnim bacanjima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest