Udružene udruge pomažu obnovu starog grada Novigrada – prvi korak snimanje spota

Udružene udruge pomažu obnovu starog grada Novigrada – prvi korak
snimanje spota

“Za novi stari grad Novigrad” naziv je glazbenog, edukacijskog, ekološkog i humanitarnog projekta čiji je cilj spas starog grada Novigrada, te općenito zaštita kulturne baštine u ovom mjestu nedaleko Karlovca. Pokretači su glazbenik Lucas i udruga Kameleon te brojni njihovi prijatelji i suradnici, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Jedan od prvih koraka u projektu, napominju u Kameleonu, bilo je snimanje glazbenog spota za skladbu “Nakon ljubavi” na autentičnim lokacijama u Novigradu. Po riječima Gorana Majetića, iz Kameleona, to je kvalitetan je pop-rock glazbeni uradak koji se beskompromisno i rezolutno naslanja na europsku i svjetsku glazbenu produkciju.

– Projektom radnog naziva “Za novi stari grad Novigrad” želi se dati dodatni poticaj obnovi ove povijesne gradine koja se odvija uz stručni nadzor Konzervatorskog odjela Karlovac, kažu u udruzi.

Obnova je, podsjetimo, započela još 1999. godine, uz pomoć Općine Netretić te Društva prijatelja Novigrada na Dobri “Frankopan”. Projektom se želi podići svijest javnosti za obnovu i skrb za stari grad Novigrad na Dobri kao zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Okosnicu projekta čini snimanje video-spota izvođača Lucasa za pop-rock skladbu novog singla, ljubavne tematike čija bi se radnja vratila u srednji vijek, u doba kada je grad baštinila hrvatska plemićka obitelj Frankopani, te time uklopila i istaknula povijesnu i kulturnu baštinu staroga grada Novigrada na Dobri.

U snimanje spota s tematikom života i ljubavne priče Frana Kste Frankopana i njegove supruge Julije de Naro bio je uključeno 40-ak ljudi, ekipa Dubovačkih streličara, Društva prijatelja Novigrada na Dobri, glazbenika i tehničkog osoblja dok je promocija najavljena za 1. lipnja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest