Planinari Martinščaka na Srednjem Velebitu, posjetili i Ličku pivovaru

Planinari Martinščaka na Srednjem Velebitu, posjetili i Ličku
pivovaru

Članovima PD Martinščak i protekli je vikend bio ispunjen izletničkim aktivnostima – naime, ovog su puta pod vodstvom profesora Željka Krpana posjetili Velebit i uživali u velebitskim čarolijama. Kako kažu rekreativci iz ovog planinarskog društva, dan je bio kao stvoren za pohod na Šatorinu visine 1622 metara, koju s pravom nazivaju najvišim vrhom srednjeg Velebita.

Između ostalog, posjetili su utočište za medvjeđu siročad koje se nalazi u selu Kuterevo i koje je prvo takve vrste u svijetu, dok su u sirani ”Runolist” u Krasnom uživali u ”Krasnarskom siru”, nadaleko poznatoj deliciji koja je ponos tog kraja. Šatorina je osvojena nakon nešto više od dva sata hoda kroz snijeg, blato i klekovinu bora, a izletnike je na samom vrhu ”dočekala” nagrada – nezaboravan pogled na gole stijene Bačić kuka i Kize, padine Budakovog brda i otoke Vir i Pag.

Nakon uspješnog osvajanja, slijedio je posjet Ličkoj pivovari u Pazarištu gdje ih je vlasnik pivovare Karlo Starčević srdačno ugostio i počastio s poznatom Velebitskom pivom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest