Kreće čišćenje spomenika u Perivoju, dobiva i antigrafitni premaz

Kreće čišćenje spomenika u Perivoju, dobiva i antigrafitni premaz

Iz Grada je danas stigla i službena potvrda da će devastirani i zašarani spomenik antifašističkoj borbi u karlovačkom Perivoju biti očišćen od grafita. Ovo je, naime, danas potvrđeno iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša koji je odabranom izvođača uputio narudžbenicu za spomenika.

–  Grad Karlovac je u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Karlovcu po posebnim uvjetima Konzervatorskog odjela zatražio ponude za čišćenje navedenog spomenika. Pristiglo je pet ponuda koje su pregledane te je zatraženo od ponuđača dodatno objašnjenje i dopuna. Po primitku dopuna i pregleda prispjelih dopuna, nadležni UO Grada Karlovca i Konzervatorski odjel ocijenili su da se posao da tvrtki Carin d.o.o. iz Zagreba koja je ponudila izvođenje radova po svim postavljenim uvjetima po cijeni od 66.150,00 kn sa PDV-om. Radove može izvoditi samo tvrtka s licencom Ministarstva kulture za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, stoji u dopisu Grada.

Radovi se odnose na uzorkovanje u svrhu analize, čišćenje kamena od grafita, čišćenje od utjecaja atmosferilija dok će na spomenik biti nanesen i posebni antigrafitni premaz. Radovi bi trebali početi u roku od deset dana i biti gotovi za jedan mjesec.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest