Turističko partnerstvo Karlovca i belgijskih gradova Leuvena i Poperingea

Turističko partnerstvo Karlovca i belgijskih gradova Leuvena i
Poperingea

Europska Unija treću godinu zaredom prihvatila je financiranje prijavljenih projekata Turističke zajednice grada Karlovca, i to u stopostotnom iznosu. Riječ je o projektu “Agrotour – edukacija za javno privatno partnerstvo u ruralnom i agroturizmu na području Karlovca i okolice”, kojim je predviđena edukacija za 12 osoba kod partnera  u Belgiji – agroturističke farme Predikherenhof iz mjesta Poperinge te Logeren in Vlaanderen (Odmor u Flandriji) iz grada Leuvena. Logeren in Vlaanderen je institucija koja se bavi ruralnim turizmom, odnosno promocijom odmora na farmi, ruralnog turizma i odmora na selu. Ukupna vrijednost projekta je 25.788 eura.

Temeljna ideja projekta je učenje iz primjera dobre prakse. To znači da će partneri iz Belgije sudionicima mobilnosti s područja Karlovca prenijeti svoja znanja i vještine – kako osnovati i voditi seosko domaćinstvo uz pružanje ugostiteljskih usluga.

Sudionike projekta TZ grada Karlovca odabrat će iz javnog i gospodarskog sektora (vlasnici obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, osobe koje se namjeravaju baviti agroturizmom, lokalni odjeli zaduženi za turizam…). Specifični cilj za sudionike mobilnosti je poboljšati dosadašnje znanje o upravljanju turističkim seoskim gospodarstvom, ili o bavljenju nekim oblikom ruralnog turizma, a oni koji se još nisu upustili u poduzetničke vode trebali bi naučiti kako započeti posao, kao i kako razviti nove pozitivne stavove za razvoj agroturizma i ruralnog turizma.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest