EU dala zeleno svjetlo za 182 tisuće eura vrijedan projekt udruge invalida

EU dala zeleno svjetlo za 182 tisuće eura vrijedan projekt udruge
invalida

Čak 182 tisuće eura “težak” projekt počinje provoditi Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije. Udruzi je uspjelo osigurati ove novce preko europskog projekta IPA 2009. –  Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa pružanja inovativnih socijalnih usluga u područjima od posebne državne skrbi, a ugovor je potpisan sa Središnjom agencijom za ugovaranje i financiranje europskih porjekata i programa (SAFU), a partneri na projektu su Općina Plaški, Tounj i Josipdol, te Obiteljski centar Karlovačke županije.

Projekt nosi naziv “Činimo promjene zajedno”, a provodit će se na području od posebne državne skrbi i to na području općina partnera – Josipdol, Tounj i Plaški, a namijenjen je osobama s invaliditetom s najtežim vrstama i stupnjem invaliditeta.

– Projekt će se provoditi dvije godine, sve do 2014. godine,a njime će biti obuhvaćeno 110 korisnika, osoba koje boluju od distrofije, cerebralne i dječje paralize, tetra i paraplegije, osobe s invaliditetom s amputacijama i dr. Pripremili smo lepezu aktivnosti kojima će biti obuhvaćeni i spomenuti korisnici, ali i mještani jedinica lokalne samouprave, djelatnici općina, škola i drugih ustanova i institucija koje djeluju na spomenutom području – kazala je Antonija Vučić, projektna asistentica i koordinatorica u UOSIKAŽU.

O konkretnim aktivnostima je govorila Gordana Jurčević, predsjednica Udruge i voditeljica projekta.

– Među najznačajnijim aktivnostima svakako su otvaranje info – deska i uvođenje sasvim jedne nove usluge, a to je sustav brzog uzbunjivanja, obavještavanja za osobe s invaliditetom. Putem njega korisnici će preko info deska moći zatražiti svu potrebnu podršku, pomoć, savjet. Pripremili smo i radionice psiho i pravnog savjetovanja, kreativne radionice, pomoć u kući i dr. – kazala je voditeljica G. Jurčević. Inače, za područje RH odobreno je tek šest projekata, a projekt UOSIKAŽU treći je po odobrenom iznosu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest