Karlovački ronioci na velikoj međunarodnoj vježbi žurnih službi

Karlovački ronioci na velikoj međunarodnoj vježbi žurnih službi

Deset članova Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac, pripadnika specijalističke grupe spašavanje na vodama sa zapovjednikom Božidarom Fajsom proteklih dana sudjelovalo je u međunarodnoj akciji spašavanja pripadnika žurnih službi civilne zaštite.

– Cilj akcije bio je potraga i spašavanje ljudi koji su preživjeli nailazak velikog vodenog vala. U akciji su sudjelovale razne specijalističke grupe iz deset europskih zemalja koje su nakon izvida i procjene zapovjednika Državne uprave zaštite i spašavanja pozvane u pomoć. Vježbe su se odvijale na sedam lokacija na širem zagrebačkom području. Tako se omogućilo simuliranje stvarnog eventualnog stanja što je zahtijevalo veliku obučenost i spretnost svih ekipa koje su to i pokazale na terenu, rekao je Fajs.

Uloga ronioca Kluba za podvodne aktivnosti, te njihovih kolega iz Varaždina, Zagreba i Jastrebarskog bila je da djeluju kao instuktori koji procjenjuju sigurnost spašavanja a ujedno su i u ulozi spasavaoca ako nešto pođe po zlu. Drugi dio ronioca imao je ulogu markiranata odnosno povrijeđenih građana stradalih od vodenog vala. Karlovački ronioci pohvaljeni su od strane djelatnika Državne uprave zaštite i spašavanja za profesionalno obavljanje dobivenih zadaća.

Aktivnosti KPA za ovaj tjedan nisu stali u Zagrebu, kako najavljuju, kreću ponovno u lov na signalnog raka postavljanjem vrša na više mjesta na rijeci Korani.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest