Mladi SDP-ovci građanima dijele diplome – stručno zvanje “Postupak utvrđivanja”

Mladi SDP-ovci građanima dijele diplome – stručno zvanje “Postupak
utvrđivanja”

Forum mladih SDP-a Karlovac sutra će kod Kauflanda dijeliti građanima diplome i to sa stručnim zvanjem “postupak utvrđivanja”. Kako kažu, potaknuti sve učestalijim aferama s lažnim diplomama u javnim ustanovama i institucijama, a koji su očito postali jedini model kako se u Karlovcu dobiva zaposlenje, Forum mladih SDP-a Karlovca odlučio je “olakšati” posao čelnicima i vodećim ljudima Grada Karlovca i Karlovačke županije te će dijeliti sugrađanima primjere diploma kakve koriste podobni u našem gradu.

– Akcijom želimo upozoriti da se u našem gradu ljudi, na žalost, dijele na podobne i one koji to nisu. Podobni mogu lako do posla, zapošljava ih se bez obzira na traženu stručnu spremu. Sve su ružniji načini na koje se vara država, varaju građani, kako se svima nama zajedno mažu oči, kaže ispred Foruma predsjednik Nikola Badovinac.

U Forumu mladih napominju da je u Karlovačkoj županiji, od ukupnog broja nezaposlenih, više od 7.000 je mladih i onih u najaktivnijoj radnoj dobi, a koji ne mogu dobiti posao niti si mogu osigurati minimum egzistencije. Od toga broja otprilike 2.700 osoba ima završenu srednju školu, a sa višom i visokom stručnom spremom posao traži oko 800 osoba. Samo na području Grada Karlovca oko 700 mladih osoba dio je statistike nezaposlenih. Istovremeno, svi oni podobni bez tražene stručne spreme do posla dolaze lako, uz lažirane potvrde, lažne diplome, bez stručne spreme. I ne smetaju nadređenima sve dok su njihovi poslušnici, kažu mladi SDP-ovci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest