Rast Fest ove godine od 7. do 10. lipnja uz glazbenike i performere

Rast Fest ove godine od 7. do 10. lipnja uz glazbenike i performere

Slunjska udruga Most najzaslužnija je za očuvanje popularnog slunjskog Rast Festa, koji će tako i ove godine u gradiću na Korani i Slunjčici okupiti ljubitelje dobre glazbe i urbane zabave. Popularni “Rast” zbog dobro znanih recesijskih problema bio je upitan, ove godine neće biti sportsko-rekreacijskog odnosno “raft” dijela, no zabave zato neće nedostajati.

Središnji događaji su u petak i subotu, 8. i 9. lipnja, kada će nastupiti velik broj bendova iz Hrvatske, uz goste iz BiH. U petak sviraju ST!llness (ZG/ST), Humanofon (KA), Poluobrezani (Bihać, BiH) i Hi-Fi (Slunj), dok će u subotu posjetitelje zabavljati Cirkus (Poreč), Carl Hunter (KA), Missing Link (ZD) i Udriground (DR), a oba dana atmosferu će upotpunjavati KingShango Soundsystem (ZG/PU) i FarOut (ZG), svojim reggae, dancehall i chill ritmovima.

Uz glazbu je pripremljen i program uličnih performansa. Iz Bihaća dolazi alternativni vatreni teatar Ignis Crew, održat će se UV Show u izvedbi Kesten Impro Cabaret Kolektiva iz Zagreba te VJ-ing projekcije LDN Visual artistice iz Venecije.

U sklopu festivala održat će se i sajam rukotvorina na ulicama Rastoka. Bit će tu nakita, keramike, slika, kristala, prirodne kozmetike, drvotvorina, instrumenata… Pripremaju se i radionice reciklaže papira i izrade biljne spirale, koju će voditi Alter Habitat te stvaranje lica iz das-mase i radionicu o kristalima uz Ooniemme Art.

Cijena festivalske ulaznice je 80 kn, a jednodnevna ulaznica za petak i subotu je 50 kn. Kampiranje je besplatno. Festivalske ulaznice mogu se kupiti u Aquariu Shopu (Varšavska 13, Zagreb), Dirty Old Shopu (Tratinska 22, Zagreb), Caffe baru Amadeus (Banjavčićeva 2, Karlovac), Caffe baru Vodena Ovca (Rastoke 9, Slunj) te na dva turistička info pulta u Slunju. Jednodnevne karte će se prodavati samo na ulazu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest