Reprezentacija znanja: Karlovačkim učenicima 11 titula državnih prvaka

Reprezentacija znanja: Karlovačkim učenicima 11 titula državnih
prvaka

Maturantima je ostala državna matura, ostalim srednjoškolcima i osnovcima još tri tjedna nastave. No, državna natjecanja već su iza nas i možemo s ponosom reći da su karlovački učenici i učenice još jednom pokazali iznimno znanje i kvalitete i postigli sjajne rezultate. U grad na četiri rijeke stiglo je čak 11 titula državnih prvaka, osam titula viceprvaka države te još sedam trećih mjesta. Moramo se odmah unaprijed i ispričati ako smo slučajno nekog ispustili te pozivamo škole da nam svakako jave ukoliko ima još osvajača jednog od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

Po tri državna naslova imaju Gimnazija Karlovac i Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac. Ivan Borna Ninčević najbolji je poznavatelj povijesti u državi, najbolja je i gimnazijska GLOBE ekipa (Josip Draženović, Josip Karas i Luka Vrbanc), a Aleksandar Trajkov imao je najbolji likovni rad na državnom natječaju uz SFerakon. Iste uspjehe ostvarili su soboslikari (u paru) Josip Krlin i Ivan Žalac, pekar Ryshit Shigjeqi i građevinski tehničar Matija Kovač iz MIOŠ-a.

S dvije titule može se pohvaliti Šumarsko-drvodjeljska škola: nagradom za rad na GLOBE natjecanju za “Projekt Zvijezda”, djelo Vladimira Ribičića, Filipa Treznera i Marka Vukovića, te prvim mjestom Filipa Kranjčevića koji najbolje u državi rukuje motornom pilom.

Zlatno odličje stiglo je i u Tehničku školu – Toni Čavrak najbolji je automehaničar.

Dva naslova prvaka osvojili su i osnovci, na GLOBE natjecanju, gdje su Karlovčani očito na samom hrvatskom vrhu, OŠ Banija nagrađena je za projekt “Makrozoobentos Kupe” (Monika Kostelac, Mia Nose i Lorena Đumić), dok je Albert Gajšak iz OŠ Grabrik najbolji mladi radioamater.

Šestero učenika, jedan par i jedna ekipa bili su tek za nijansu iza prvaka i osvojili itekako vrijedne titule viceprvaka države. Riječ je o gimnazijalkama Dolores Šebalj (matematika) i Tini Marčac (likovni rad), Bruni Goršćaku iz Tehničke (automehaničari), Adriani Luketić iz Medicinske (druga na državnom natjecanju Schola Medica),  Marku Turkoviću iz Šumarske i drvodjeljske škole (rukovanje motornom pilom) te Luciji Strmota iz OŠ Turanj, koja je druga na natjecanju iz povijesti. Isto je uspjelo i elektroinstalaterima Tehničke škole Antonio Štefancu i Kristijanu Tokalić u ekipnoj konkurenciji, kao i GLOBE ekipi OŠ Mahično (Melita Kekić, Leona Štrucelj, Mario Mejašić).

Naposlijetku, Karlovčani su osvojili i sedam trećih mjesta – ostvarili su ih gimnazijalci Josip Draženović (kemija) i Dorian Ljubenko (fizika), učenici Šumarsko-drvodjeljske škole Marko Turković (teorijski dio) i Dario Vrbanić (dizajneri), učenik Tehničke škole Antonio Štefanac (elektroinstalateri), Valentin Magdić iz Ekonomsko-turističke škole (informatika), te, među osnovcima, Andro Horvat iz OŠ Grabrik na natjecanju iz poznavanja prometa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest