Foginovo kupalište ove godine bez većih ulaganja, ali s brojnim sadržajima

Foginovo kupalište ove godine bez većih ulaganja, ali s brojnim
sadržajima

Foginovo kupalište i ove će godine biti u utrci za “Zeleni cvijet” Hrvatske turističke zajednice za najljepšu riječnu plažu no sezonu kupanja neće dočekati s novim ulaganjima i novim sadržajima. Naime, izostali su najavljeni projekti obnove betonskih ploča za sunčanje i skidanje gornjeg dijela slapa kod “kule” da bi se postigao brži protok vode i spriječilo zadržavanje trave ispod slapa no u Gradu se nadaju da će bez obzira što će ovi zahvati pričekati “bolja vremena”, kupalište itekako opravdati očekivanja.

Foginovo će ponovno dobiti vodeni park, radit će lift za bezbrižan ulazak invalida u rijeku, spremna je spasilačka služba dok će noviteti biti postavljanje koša za uličnu košarku, uređenje malog dječjeg igrališta i pokrivanje kupališta besplatnom WI-FI mrežom.

Sportski sadržaji poput odbojke na pijesku, vaterpola i boćanja ponovno će biti dostupni kupačima, bit će otvoren kafić, dok karlovačke sportske i kulturne udruge pripremaju bogat program koji će Foginovo tijekom ljeta ponovno staviti u centar društvenih događanja u gradu Karlovcu. Jedna od manifestacija koju vrijedi izdvojiti je svakako riječno kino koje je prošle godine oduševilo brojne Karlovčane, a u kojem će građani moći uživati tijekom dva ljetna vikenda.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest