Most u Belavićima bit će gotov 2. listopada, izmještanje HT-ovog kabla platio ŽUC

Most u Belavićima bit će gotov 2. listopada, izmještanje HT-ovog
kabla platio ŽUC

Novi datum koji se pojavio za konačno završenje mosta u Belavićima je 2. listopad. Ovo je na današnjoj sjednici Županijske skupštine rekao ravnatelj Županijske uprave za ceste Boris Kozjan a kaže da je to objektivan rok.

Podsjetimo, prvi rok za završenje mosta je trebao biti lipanj ove godine, čemu su se posebno poveselili mještani Belavića ali i brojni kupači koji tijekom ljetnih mjeseci uživaju u kupanju na kupalištu Brig koje je jedno od najljepših na rijeci Mrežnici. Onda je uslijedilo uvjeravanje da će sve biti gotovo u rujnu ali izgleda da će se gradnja još produžiti par dana. Problem je, tvrdi Kozjan, izbio kad je trebalo izmjestiti telekomunikacijski kabel i za to dobiti potrebnu dokumentaciju.

– Još 1988. godine Komitet Duge Rese donio je odluku za izgradnju TK mreže. Mi smo sada morali preuzeti te obveze, napraviti izmještanje kabla i konačno ga platiti, rekao je Kozjan. ŽUC je ovaj zahvat platio 235 tisuća kuna a Kozjan kaže da je čekanje projektne dokumentacije i izmještanje kablova bio razlog iz kojeg izvoditelj nije mogao planiranom dinamikom raditi na mostu.

Po svemu sudeći, zbog zastoja tvrtka izvođač  Tehnobeton neće platiti penale za kašnjenje, dok Kozjan tvrdi da ni to nije isključeno.

–   Ne bih sada prejudicirao hoće li biti penala, svaki put kad je bilo potrebe i nije bilo opravdanih razloga za kašnjenje ŽUC ih je obračunavao.  Ako dođe do neopravdanog produljenja roka ćemo iz obračunati, dodao je Kozjan.

Vijećnik Pero Karmelić nije bio zadovoljan s obrazloženjem Borisa Kozjana jer po njegovim informacijama kabel je postavljen ilegalno, bez dozvole. Tada je, kaže Karmelić, kabel bio postavljen bez dozvole, a sada Županija plaća njegovo izmještanje. Karmelić je rekao da to ne razumije. Vijećnike je zanimalo i hoće li, ako kabel ponovno bude išao preko mosta to HT-u konačno biti naplaćeno.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest