Karlovčanin koji snima filmove u Americi predstavio se mladim karlovačkim filmašima

Karlovčanin koji snima filmove u Americi predstavio se mladim
karlovačkim filmašima

Američki filmaš Ivan Pavletić koji već 20 godina živi i radi u Denveru u SAD-u, došao je u posjet svom Karlovcu koji je iskoristio za druženje s mlađim karlovačkim kolegama, članovima Kinokluba u gimnazijskom mikrokinu. Podsjetimo, upravo u razgovoru za KAportal prije nešto više od godinu dana, izrazio je želju da se svojim filmovima predstavi Karlovčanima i ta želja mu se sada ispunila.

Svi koji su u petak došli u jedinu kino salu u gradu na četiri rijeke, učenici, Pavletićevi prijatelji pa i rođaci, sigurno nisu požalili jer su imali priliku pogledati dio zanimljivog filmskog opusa ovog scenarista, redatelja i glumca.

Radi se o niskobudžetnim, indie filmovima koji imaju jasnu poruku dok je prikazano i nekoliko njegovih reklama i videospotova. Jedan od najzapaženijih uradaka Ivana Pavletića je kratkometražni film “Tough Luck” u kojem govori o ovisnosti o pokeru dok u njemu i tumači glavnu ulogu.

Film možete pogledati ovdje…

Najintrigantniji i najzahtjevniji uradak ovog filmaša je njegov prvi dugometražni film “476 AD” koji govori o padu Rimskog carstva. Autora je od ranih dana zaokupljalo ovo razdoblje koje, zanimljivo, za razliku od ostalih povijesnih događaja filmski nije bilo dovoljno obrađeno, a posebno ne u visokobudžetnoj hollywudskoj produkciji.

Trailer za “476 AD” možete pogledati ovdje…

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest