Chorus Carolostadien osvojio srebro na Festivalu pjevačkih zborova

Chorus Carolostadien osvojio srebro na Festivalu pjevačkih zborova

Još jedan vrlo lijep rezultat karlovačkih pjevača. U konkurenciji 14 zborova na Festivalu pjevačkih zborova Zagreb 2012., u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, odličan nastup koji je u konačnici doveo i do osvajanja srebrnog odličja, imao je karlovački pjevački zbor Chorus Carolostadien.

U njihovoj kategoriji nastupili su brojni eminentni hrvatski zborovi, no karlovački zbor još je jednom pokazao svoju iznimnu kvalitetu i na kraju s velikim veseljem proslavio srebro.

Chorus Carolostadien u Zagrebu se predstavio s tri skladbe – “Bogoroditse devo” Sergeia Rachmaninova, “Richte mitt Gott” Felixa Mendelssohna te “Ka se je jur vila” Josipa Kaplana.

Karlovčani će svoj iznimno uspješni zbor moći čuti već u utorak, 5. lipnja, kada će Carolostadien gostovati u dvorani Pastoralnog centra Presvetog srca Isusova u Novom centru povodom prezentacije knjige “Čarolija quillinga – Ponovni život papira”, Halyne Kubinske, kojoj će prisustvovati i veleposlanik Ukrajine u RH te brojni uvaženi gosti iz Hrvatske i Slovenije. Promocija ove zanimljive knjige, koju će glazbeno uljepšati Chorus Carolostadien, počinje u 19 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest