Konačna odluka o 2. HNL u srijedu, NK Karlovac se još nada licenci

Konačna odluka o 2. HNL u srijedu, NK Karlovac se još nada licenci

Dvije vrlo oprečne vijesti stigle su u NK Karlovac ovih dana. Krajem tjedna pojavila se informacija iz krugova vrlo bliskih HNS-u kako će klub ipak dobiti licencu za igranje u 2. HNL, da bi danas iz jednako upućenih krugova došlo do vijesti kako je Komisija za propise preporučila (jer to tijelo nema mogućnost odluke) da se ne prihvati zahtjev Karlovca, zbog manjkavosti dokumentacije koju je klub predočio, a vezano uz suradnju s češkim investitorom Gurman Klubom.

Odgoda sjednica Natjecateljske komisije i Izvršnog odbora HNS-a, koje su trebale biti na rasporedu danas, ali će se održati tek u srijedu, mogla bi eventualno ići na ruku klubu, jer imaju nešto dodatnog vremena za lobiranje.

Upitno je i što će biti ukoliko klub ne dobije licencu. Do 1. srpnja trebat će odlučiti hoće li klub igrati Treću HNL, u kojoj ostaju svi dugovi, ili pak pokrenuti postupak likvidacije, odmah osnovati novi klub i kao takav zaigrati u Županijskoj ligi. To će prvenstveno ovisiti o Česima koji su, prema informacijama iz kluba, gotovo siguran partner u slučaju drugoligaškog natjecanja, ali nisu previše zainteresirani za suradnju u trećeligaškom društvu, iako se razgovori o tome još uvijek vode.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest