Sve popularniji bend lipanj počeo finalom HGF-a, slijede Prečko i Njemačka?

Sve popularniji bend lipanj počeo finalom HGF-a, slijede Prečko i
Njemačka?

Posljednjih tjedana učestale su dobre vijesti iz tabora mladog karlovačkog benda Downcast Art pa ni ovu nikako ne treba zaobići. Mladi Karlovčani svirali su ovog vikenda na drugoj finalnoj večeri najdugovječnijeg festivala mladih bendova u Hrvatskoj, HGF-a. Nastup u finalu, koje se održava u tri večeri, izborilo je samo 18 bendova od više od 200 prijavljenih iz cijele Hrvatske. U bendu su zadovoljni nastupom, a pobjednici se neće znati sve do završetka treće večeri, sljedećeg vikenda.

Dobre svirke u Karlovcu i Zagrebu, sada i Zaboku, već su urodile plodom. Downcast Art svirat će na velikom glazbenom festivalu u Zagrebu – “Zadnja stanica Prečko 2012”, kojim će se obilježiti i peta godišnjica smrti Krešimira Blaževića iz Animatora. Organizatore je, nakon dogovora o nastupu, dodatno oduševila činjenica da u bendu svira Lukas Šomek, čiji je otac Dražen Šomek bio bubnjar legendarnih Animatora.

A, krajem lipnja, dolazi vrijeme za Rosenheim i uzvratni posjet ovom njemačkom gradu, iz kojeg su na ovogodišnjoj Hermetici gostovali odlični bendovi Django S i For a Dime. Downcast Art sigurno će itekako dobro Nijemcima prezentirati karlovačku scenu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest