Obnova Male scene po ideji liste Volim Karlovac zapela u birokraciji?

Obnova Male scene po ideji liste Volim Karlovac zapela u
birokraciji?

Obnova Male scene Hrvatskog doma u kratkom roku i za mali novac a kojeg je Nezavisna gradska lista Volim Karlovac predstavila javnosti i gradonačelniku Damiru Jeliću izgleda da će još neko vrijeme biti “samo dobra ideja na papiru” i to zbog, kako kažu u novoj građanskoj političkoj struji, “neshvatljive lakoće kojom gradonačelnik i ovaj jednostavan i brzo rješiv projekt priključuje dugačkoj listi neriješenih problema u Gradu.

Kako tvrde u svom priopćenju, njihovo rješenje po kojem bi ovaj prostor zaživio kao “Centar za kulturu Karlovac” dovedeno je u fazu troškovnika radova dok su dva sastanaka u gradskoj upravi na kojima su sudjelovali i građevinski stručnjaci rezultirali pozitivnim ocjenama projekta.

– Osnova za daljne radove su dvije temeljne stvari a to su statika poda i protupožarni uvjeti, koji se uz iznešene prijedloge mogu osigurati te pripremiti za korištenje prostora. Nažalost nakon donesenih zaključaka i dogovora za daljnje smjernice rada ponovo sve staje što iščitavamo iz velike zauzetosti gradonačelnika oko stranačkih dešavanja tako da još jedan pozitivno ocijenjen i prihvaćen projekt stoji i troši se vrijeme koje građevinska struka definira kao najvrijednije, stoji u priopćenju NGL kojeg je potpisao Duško Labus.

Kako napominju, neshvatljivo je i što radi pročelnik Rogoz kao direktno odgovoran za taj dio posla u Gradskoj upravi ako ne provodi jednostavne, već određene  smjernice u odsustvu gradonačelnika.

– Ili je možda problem upravo u jednostavnosti i brzom i efikasnom rješenju ovog projekta, koji je Grad dobio uz naš angažman i našu želju da pomognemo, bez dodatnih troškova. U njemu, naime, nema mjesta za nekoliko dodatnih studija, nepotrebnih procjena i mišljenja koje bi bile nekoliko puta skuplje nego sama izvedba, a služile bi za odlijevanje gradskog novca, zaključio je Labus.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest