Bogat program za Ivanjski krijes – uz tradicionalne vatre nastupa Lollobrigida

Bogat program za Ivanjski krijes – uz tradicionalne vatre nastupa
Lollobrigida

Osim tradicionalnog povlačenja užeta između Banije i Gaze, te paljenja krijesa uz vatromet, ovogodišnja manifestacija karlovačkog Ivanjskog krijesa donosi i bogat glazbeni program – koncerte  grupa Šafl i Lollobrigida.

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Karlovačkoj pivovari najavljen je Ivanjski krijes kojeg tradicionalno, kao generalni sponzor, podupire Karlovačka pivovara. Ugovor su potpisali predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher i direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Tihana Bakarić.

– To je doista poseban događaj – održava se još od 18. stoljeća što ga čini najstarijom tradicijskom manifestacijom u Karlovcu, a specifičan je po tome što se krijesovi pale u samom centru grada. Ivanjskim krijesom tradicionalno započinju ljetna događanja u Karlovcu, no ove godine Ivanjskim krijesom ujedno započinje obilježavanje 40. obljetnice rada turističkog društva Karlovac, koje danas djeluje kao Turistička zajednica grada Karlovca, kazala je Tihana Bakarić. Kako dodaje, u TZ su ponosni što je Ivanjski krijes i u Strategiji razvoja turizma grada Karlovca prepoznat kao jedna od glavnih turističkih manifestacija u Karlovcu kao i što je Karlovačka pivovara četvrtu godinu za redom podržala manifestaciju.

– Karlovačka pivovara prepoznala je značaj Ivanjskog krijesa za Karlovac i njegove građane. Ovaj događaj ima turistički potencijal i mi želimo biti dio toga. Karlovačko pivo već je četvrtu godinu zaredom službeno pivo Ivanjskog krijesa i vjerujemo da će pružiti odlično osvježenje odraslim posjetiteljima ove manifestacije, rekao je predsjednik Uprave Karlovačke pivovovare Alexander Gerschbacher i pozvao sve da 23. lipnja dođu na obale Kupe i uživaju u Ivanjskom krijesu.

Program Ivanjskog krijesa možete pogledati ovdje.

18.00 h Nogometna utakmica Banija-Gaza

20.00 h Povlačenje užeta na Banijanskom mostu

21.00 h Koncert grupe Šafl

22.00 h Paljenje krijesova i vatromet

22.30 h Koncert grupe Lollobrigida

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest