Česi ulažu u NK Karlovac – sljedeće sezone trećeligaš, ali na zdravim nogama?

Česi ulažu u NK Karlovac – sljedeće sezone trećeligaš, ali na
zdravim nogama?

NK Karlovac će, po svemu sudeći, sljedeće godine biti trećeligaš ali i stabilan klub bez dugova. Ovo, naime, proizlazi iz jučerašnjeg dogovora čelništva kluba, Grada Karlovca i češke Gurman grupe koja je unatoč tome što je NK Karlovac vjerojatno izgubio licencu za 2. HNL odlučila da se ipak isplati ulagati u Karlovcu bez obzira što pada još jednu stepenicu niže u rangu natjecanja.

Ovo su međutim tek neslužbene informacije koje bi, kako nas uvjerava naš izvor, trebale konačno biti realizirane i potpisane do kraja mjeseca kad će biti održana i skupština kluba.

Podsjetimo, gradonačelnik Damir Jelić je još prekjučer rekao da ako se ne dogodi čudo, odnosno ako Česi ne prihvate uvjete igranja u trećoj ligi, klubu s više od 90 godina dugom tradicijom slijedi likvidacija, odnosno ukidanje i osnivanje novog kluba koji bi startao iz županijskog ranga.

Grad je spreman preuzeti obveze otplate kredita za reflektore i tekuće poslovanje u naredne tri godine koliko traje ova obveza, ali čekalo se ono konačno “da” stranih ulagača. Ako se ovaj scenarij koji trenutno izgleda kao dar s neba ipak obistini, NK Karlovac bi već na jesen trebao zaigrati u trećoj ligi, ali kao klub koji više neće biti krava muzara lokalne zajednice i gradskog proračuna nego transparentno trgovačko društvo na zdravim nogama i u pozitivnom poduzeničkom ozračju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest