Revizija: I dalje se dio nabave roba, rada i usluga provodi mimo Zakona

Revizija: I dalje se dio nabave roba, rada i usluga provodi mimo
Zakona

U obavljenoj financijskoj reviziji za 2011. Grada Karlovca, Grad je od Državnog ureda za reviziju, Područnog ureda Karlovac dobio uvjetno mišljenje što će reći da su pronađene nepravilnosti u poslovanju. Dapače, kako stoji u mišljenju, nepravilnost koja se odnosi na dio nabave roba, rada i usluga, utvrđena 2010. godine ponovljena je i 2011. godine.

Konkretno, za nabavu roba, radova i usluga u vrijednosti 594 tisuće kuna nisu provedeni postupci javne nabave prema odredbama Zakona o javnoj nabavi. Od toga 501 tisuća se odnosi na radove za dodatna ulaganja na građevinskim objektima u vlasništvu Grada, a 93 tisuće kuna za radove na javnoj rasvjeti. U oba slučaja radove su obavile tvrtke s kojima Grad ima potpisane četverogodišnje ugovore o održavanju.

Nadalje, revizija je utvrdila kako je visina grobne naknade 2009. godine utvrdila uprava groblja u suglasnosti s Gradom, no Grad nema podataka o načinu utvrđivanja grobne naknade kako je propisano odlukom o grobljima. Revizija zamjera Gradu činjenicu da je tvrtki “Mladost” prebacio 588 tisuća kuna za otplatu kredita namijenjenih izgradnji klizališta i uređenja sportske dvorane, a da istovremeno nisu uređeni imovinsko-pravni odnosi između Grada i “Mladosti” na tim objektima.

Na uvjetno mišljenje utjecalo je i to što za kapitalne projekte za koje su osigurana proračunska sredstva Grad “nije osigurao veći stupanj pripremljenosti”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest