Veleučilište Karlovac prima 1007 studenata, cijene studija bitno smanjene

Veleučilište Karlovac prima 1007 studenata, cijene studija bitno
smanjene

Cijena studiranja na gotovo svim smjerovima Veleučilišta Karlovac u novoj studentskoj godini bit će bitno manja. To se ne odnosi jedino na studij sestrinstva, kojem cijena ostaje 9.240 kuna. Godina svih ostalih stručnih studija odsad je 7 tisuća, a specijalističkih 12 tisuća kuna.

Uskoro kreću prijave za sedam stručnih (strojarstvo, mehatronika, sigurnost i zaštita na radu, prehrambene tehnologije, lovstvo i zaštita prirode, ugostiteljstvo i sestrinstvo) te tri specijalistička studija (poslovno upravljanje, strojarstvo te sigurnost i zaštita na radu), a ukupno se prima 1007 studenata i studentica. Od te brojke, prima se 420 redovnih, 555 izvanrednih te 32 strana studenta.

Uvjeti upisa, termini upisa i ostalih radnji detaljno su prezentirani na internetskoj stranici Veleučilišta i na oglasnoj ploči Dekanata na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Kandidati za stručne studije koji ne polažu državnu maturu prijave za upis mogu dati do 16. srpnja, a oni koji ne polažu državnu maturu od 26. lipnja do 13. srpnja. Kandidati za specijalistički diplomski stručni studij prijaviti se također mogu od 26. lipnja do 13. srpnja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest