ROZP: Dogradonačelnica Kolaković demonstrira silu i obmanjuje građane

ROZP: Dogradonačelnica Kolaković demonstrira silu i obmanjuje
građane

Podužim obraćanjem javnosti, a povodom rasprave na sjednici Gradskog vijeća, u kojoj je dogradonačelnica Marina Kolaković ustvrdila da su odluke Savjeta za zaštitu potrošača zakonite jer ostavke predstavnika udruga potrošača još nisu bile stupile i na snagu i oni su bili nazočni na početku sjednice Savjeta, Regionalna organizacija za zaštitu potrošača reagirala na iznesene tvrdnje i cijelu tematiku.

Tvrde kako dogradonačelnica kao predsjednica Savjeta za zaštitu potroštača nije poštivala Poslovnik o radu, vodila je sjednice na kojima je bez glasovanja odbijala prijedloge predstavnika potrošača pod izgovorom “danas ne raspravljamo o tome” te nije ni na pismeni zahtjev dva člana Savjeta, a sukladno Poslovniku, sazvala sjednicu Savjeta po pitanju Toplane te kako je iz toga razvidno da je riječ o demonstraciji sile karakterističnoj za neka druga vremena.

Što se tiče neopozivih pismenih ostavki, one su podnešene, tvrde u ROZP-u, prije donošenja dnevnog reda, a u isto vrijeme predane su i tajnici gradonačelnika. U Poslovniku pritom nije predviđeno da se o ostavkama glasuje, već stoji da članstvo automatski prestaje ostavkom.

Svi članovi bivšeg Savjeta koji su bili na sjednici, nastavlja se u priopćenju, mogu posvjedočiti i o jasnom upozorenju da su sve daljnje odluke pravno ništetne.

ROZP ostaje pri stajalištu da ako se usvoje sporne odluke iz Dnevnog reda 12. i 13. Gradskog vijeća Grada Karlovca slijede prijave Državnom inspektoratu, Upravnoj inspekciji i Upravnom sudu RH, a razmatraju i mogućnost tužbe Ustavnom sudu RH zbog namjernog kršenja Zakona o zaštiti potrošača. Ističu i da onašanjem predsjednice bivšeg Savjeta za zaštitu potrošača Grad Karlovac izravno ne prihvaća implementaciju preuzetih obveza RH za ulazak u članstvo EU, i to u osam direktiva.

Priopćenje u cijelosti možete pročitati na sljedećem linku:

Priopćenje ROZP

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest