Počeli treninzi za tim Crv. križa – kako djelovati u izvanrednim situacijama

Počeli treninzi za tim Crv. križa – kako djelovati u izvanrednim
situacijama

Društvo Crvenog križa Karlovačke županije u Slunju pod vodstvom Eada Bećirevića provelo je prvi trening Županijskog interventnog tima Karlovačke županije. Treninzima se tim na razini Karlovačke županije obučava i priprema za djelovanje u katastrofama i izvanrednim situacijama –  poplave, potresi, požari, velike prometne nesreće.

–  Ovaj trening  je prvi u nizu treninga koje će Društvo Crvenog križa Karlovačke županije provesti do kraja 2012.godine.  U tim su uključeni članovi (volonteri,aktivisti) svih društava Crvenih križeva iz Karlovačke županije – Slunj, Duga Resa, Ogulin, Karlovac, Ozalj i Vojnić a broji ukupno 25 osoba volontera, djelatnika i aktivista Crvenog križa, kazala je ravnateljica Društva Mirjana Puškarić.

Nakon uvodnog dijela Ead Bećirević iz Hrvatskog Crvenog križa predstavio je svim prisutnima osnove Hrvatskog Crvenog križa, djelovanje i povijest te uveo u nadolazeće treninge – podizanje šatora, procjenu situacije/rizika, podizanje naselja i organizaciju smještaja, voda i sanitacija, radiokomunikacije, kartografije, prvu pomoć, službu traženja i psihosocijalnu pomoć.

– Županijski interventni tim u suradnji s HCK s treninzima nastavlja na jesen kada će osim teoretskog dijela učiti i podizanje šatora, pročišćavanje vode, procjenu situacije, podizanje naselja, dodala je Puškarić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest