Sanirano kupalište u Velemeriću – novi izgled uz pomoć donacije Karlovačke pivovare

Sanirano kupalište u Velemeriću – novi izgled uz pomoć donacije
Karlovačke pivovare

Uz potporu Karlovačke pivovare kroz donacijski natječaj, na kupalištu u Velemeriću sanirana je obala rijeke Korane. Sanaciju i uređenje popularnog kupališta koje je u proteklih dvije godine bilo uvršteno i u akciju ocjenjivanja kupališta KAportala i Karlovačke pivovare  provela je ”Sedra”, društvo za ekologiju i vodene aktivnosti Barilović.

– Radovi na uređenju desne i lijeve obale kupališta trajali oko mjesec dana te je kupalište sada još pristupačnije za posjetitelje, rekao je predsjednik “Sedre” Ivan Trgovčić. Kako dodaje, uređen je dio desne obale Korane, sanirano  klizište, izgrađene pristupne stepenice do kupališta, dok je uređena i  lijeva obala na kojoj je izgrađen potporni zid te je dio obale obložen travnim rešetkama.

Naime, sanacija obala rijeke Korane jedan je od deset projekata koje je Karlovačka pivovara poduprla na svom donacijskom natječaju ”Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju”.

– Kroz naš donacijski natječaj podupiremo projekte kojima je cilj da Karlovac i Karlovačka županija postanu još ugodnija mjesta za život. Sanacija obale Korane svakako je jedan od njih jer, osim što je kupalište sada pristupačnije i ljepše, ovom sanacijom štite se biljne i životinjske vrste rijeke Korane,” istaknula je rukovoditeljica Odjela korporativnih komunikacija Karlovačke pivovare Ljudmila Bratko Gašpić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest