Drugi dio Riječnog kina uz Karlovačko: Tri dana filmske i rock zabave na Foginovom

Drugi dio Riječnog kina uz Karlovačko: Tri dana filmske i rock
zabave na Foginovom

Od večeras do nedjelje na Foginovom se odvija drugi dio Riječnog kina. S više od 2.500 posjetitelja u prva tri dana i brojnim gostima iz drugih gradova, ova je manifestacija čija je idejna začetnica Marija Ratković, a u organizaciji sudjeluje velik broj filmaša, ali i drugih mladih Karlovčana i Karlovčanki, postala pravi ljetni “brend” grada na četiri rijeke.

I ovog vikenda očekuje nas sadržajan i zanimljiv program, a večeras će ljubitelji filma, s početkom u 21.30, moći uživati uz “Noćne brodove”, prekrasan film Igora Mirkovića koji su kritičari nazvali “hrvatskim Mostovima okruga Madison”. Priča o “sedamdesetogodišnjim tinejdžerima”, priča o ljubavi, ali ne prvoj, već posljednjoj, oduševila je kritiku i publiku, a današnjoj karlovačkoj premijeri prisustvovat će i redatelj. Nakon filma, oko 23.30 počinje svirka uz mladi bend Dado i kajdanke.

U subotu će večernja događanja ponovno najaviti poslijepodnevna zabavna utrka. No, za razliku od prošlog vikenda kada se sve odvijalo na vodi, ovog puta svi zainteresirani utrkivat će se na obali – noseći peraje i kockice leda koje moraju sačuvati do cilja. Svi koji žele još se uvijek mogu prijaviti u inbox “Riječnog kina” na Facebooku, sve do ponoći.

U 21.30 subota je rezervirana za najzvučniji film ovogodišnjeg izdanja Riječnog kina uz Karlovačko – pobjednika Berlinskog festivala i dobitnika Oscara za najbolji strani film, vrhunski iranski film “Nader i Simin se rastaju”. I u subotu slijedi svirka nakon filma – ovog puta uz rock bend Deph.

Napokon, ovogodišnje izdanje Riječnog kina završava u nedjelju uz animirani film za sve generacije “Inspektor Martin i banda puževa”. Riječ je o prvom hrvatskom nezavisnom dugometražnom animiranom filma, a projekciji će prisustvovati i redatelj Igor Lepčin.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest