Policija istražuje lažne diplome, direktor HRK-a Stavljenić podnio ostavku

Policija istražuje lažne diplome, direktor HRK-a Stavljenić podnio
ostavku

Nova afera lažnih diploma potresa Karlovac. Kako neslužbeno saznajemo, na temelju anonimne predstavke policija istražuje diplome direktora Hrvatskog radio Karlovca Marijana Stavljenića i gradskog komunalnog redara Marijana Brnardića, dok je očitovanje od tih djelatnika zatražio i gradonačelnik Damir Jelić. Obojica su istaknuti članovi HDZ-a. Po najnovijem saznaju, gradonačelnik je prije nekoliko trenutaka primio ostavku Marijana Stavljenića.

Razlika je u tome što je Stavljenić, ako se ispostavi da je diploma više škole koja mu je upisana u radnu knjižicu uistinu lažna, on imao protupravnu imovinsku korist odnosno da je na mjestu direktora bio zaposlen iako je za njega propisana viša stručna sprema. Brnardić pak radi na mjestu komunalnog redara za koje je ionako potrebna tek srednja stručna sprema pa ispada da se navodnom “lažnom diplomom”, ako je ima, niti nije okoristio.

U karlovačkoj gradskoj upravi zasad ne žele izlaziti sa svojim saznanjima o ovom slučaju kao niti o imenima navodnih krivotvoritelja diploma, dok smo od glasnogovornice Andreje Barberić tek saznali da će se gradonačelnik o svemu očitovati nakon što završi istraga policije.

Grad su zadnjih mjeseci već potresle dvije afere lažnih diploma, poznati slučajevi krivotvorenja diplome bivše pročelnice Ureda župana Bernardice Toplonjak Halapa i voditelja marketinga gradskog kazališta Zorin Dom, Gorana Đuraševića.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest