Gradski prsten čeka bolje dane, gradnja rotora kod Kauflanda nakon sezone

Gradski prsten čeka bolje dane, gradnja rotora kod Kauflanda nakon
sezone

Početkom godine ustvrdili smo kako je izgradnja rotora kod Kaufanda najveća komunalna investicija u 2012. godini u Karlovcu. Pola godine kasnije saznajemo da to nije vrabac u ruci, sigurna stvar osigurana u proračunu, već golub na grani, kondicionalna pretpostavka gradskog vodstva da će država, s obzirom da je riječ o čvorištu državni cesta osigurati novac za gradnju.

Kako su nam odgovorili iz gradske uprave, još u travnju je gradonačelnik Jelić sa suradnicima održao sastanak s predstojnikom Hrvatskih cesta Edom Kosom, gdje je potonji bio upoznat s projektima u gradu Karlovcu koji su pred realizacijom, ali i koji se planiraju realizirati u suradnji s Hrvatskim cestama.

Za izuzetno prometno raskrižje u Ulici Ivana Meštrovića i Trgu Josipa Broza koje se “nalazi na državnoj cesti D6 i spaja državnu cestu D1 preko nerazvrstane ceste i državnu cestu D3”, Grad je po suglasnosti Hrvatskih cesta riješio imovinsko – pravne odnose, ishođena je lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta. Postoji samo jedan “mali” problem; Hrvatske ceste su ovu top investiciju u neambiciozom gradskom proračunu očito zaboravili uvrstiti u vlastite planove. Sastanak je, valjda, između ostalog poslužio da se Hrvatskim cestama osvježi pamćenje. Po tvrdnjama iz gradske uprave, Edo Kos se obavezao uvrstiti projekt izgradnje rotora u prvi rebalans proračuna koji se očekuje u prvoj polovici 2012. godine. I tu dolazimo do još jednog malog problema: odgovarajući na pitanje pred koji dan u gradskoj upravi su smetnuli s uma da je prva polovica 2012. godine prošla. No svejedno, optimizma ne nedostaje pa se u Gradu očekuje da će gradnja početi “poslije turističke sezone 2012. godine”.

Samo da ne bude kao sa željezničkom stanicom vis-a-vis autobusnog kolodvora ili s gradskim prometnim prstenom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest