Punk veselica do kasno u noć na ugodno popunjenom igralištu u Šancu

Punk veselica do kasno u noć na ugodno popunjenom igralištu u Šancu

Četiri karlovačka i jedan dugoreški bend pružili su ljubiteljima dobre i čvrste svirke zanimljivu večer na košarkaškom igralištu u Šancu, u organizaciji Udruge za promicanje alternativne kulture. Iako je samo jedan bend održao čisti punk koncert (Me as well), a ostali imali izlete u čisti rock (Pobuna kmeta Janka, Prije svega disciplina), post-rock (Tahijevi kmetovi) ili pak žestoki grind (Treaviit), osnovicom subotnjeg zvuka u Šancu nesumnjivo se ipak nametnuo punk s kojim barem koketiraju, a najčešće se na njega i najviše oslanjanju svi bendovi koji su nastupili.

Koncert je potrajao do sitnih sati, pljesak zaslužuje i publika koja je zapravo vrlo dobro popunila možda prevelik prostor za ovakav tip događanja (i sami punkeri ugodnije se osjećaju u “tijesnijoj” atmosferi), posebice simpatična rasplesana grupa najmlađih punkera koja pokazuje da u ovoj zemlji ipak nije sve u cajkama, ali i okolni stanari koji su, svaka im čast, vrlo tolerantno izdržali “buku pod prozorom”.

Koncert je otvorila Pobuna kmeta Janka u maskiranom izdanju, otkačeni Dugorešani idealan su izbor za otvaranje koncerta, uspješno su nas uveli u večer, odmah privukavši dio publike pred pozornicu. Treaviit su izveli beskompromisan i žestok napad na bubnjiće unatoč problemima s razglasom nenaviklim na zvučni teror kao cilj i svrhu, a ne znak da nešto nije u redu s kablovima. PSD mijenjaju postavu više nego Jura Stublić članove Filma, a ova bi im mogla biti pun pogodak – odradili su vrlo dobar koncert i dobro rasplesali ekipu. Tahijevi kmetovi, iako je “sve to punk”, možda su bili najmanje punk, ali zato ne manje zanimljivi, uz ženski vokal i stvari koje pokazuju da se puno druže s ekipom iz Duhovne Pastve, što je svakako dobro. Sve to na osebujan način, uz malo scenskog performansa sa zlim feudalcima. Me as well zaključili su koncert čvrsto i energično, oprostite dečki, i mladi i stari, svi ste vi okej, ali Maja je trenutačno glavna zvijezda na gradskoj, ne baš prevelikoj, ali nikako ne ni zamrloj, punk sceni.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest