Još jedna lijepa večer na Foginovom, večeras dugometražni animirani film

Još jedna lijepa večer na Foginovom, večeras dugometražni animirani
film

Riječno kino uz Karlovačko približilo se samom kraju – u pet večeri posjetilo ga je više od 4.000 ljudi, a s današnjom završnom projekcijom brojka bi vrlo lako mogla dosegnuti i “zaokružiti” broj posjetitelja na više nego izvrsnih 5.000.

Pobjednik Berlinskog festivala i dobitnik Oscara za najbolji strani film, iranski “Nader i Simin se rastaju”, privukao je oko 700-800 gledatelja na stolice, klupice i luftiće, po običaju je zauzeta i skakaonica, nekima je bilo najdraže zasjesti u travu, ugodno svježa večer nakon dana nemoguće sparine otjerala je i komarce.

Nakon filma, prezentiran je atraktivni “blackminton”, sport koji je mješavina badmintona, squasha i tenisa, a posebnu zanimljivost dodaje mu činjenica da se igra noću, bez klasičnog osvjetljenja okoliša, već su osvjetljeni sami igrači, reketi i loptica! U glazbenom programu dobra rock svirka uz mladi karlovački bend Deph.

Večeras posjetitelje Foginovog očekuje puno zabave – već u 17 sati održat će se za jučer najavljena, ali ipak na danas prebačena, utrka u kojoj će glavni cilj biti sačuvati što više kockica leda, od ispadanja, ali i od otapanja! Organizatori pripremaju i performans iznenađenja – prošle godine Marija Ratković sve je iznenadila skokom s “cenera”, što nas čeka večeras – treba vidjeti. Na svoje će večeras doći i najmlađi, ne samo izborom filma, već i prigodnim poklonima koji ih čekaju.

Ono što je ipak središnja stvar, film, počet će u 21.30 sati, a riječ je o prvom hrvatskom nezavisnom dugometražnom animiranom filmu “Inspektor Martin i banda puževa”. Superpoznati i superslavni inspektor Martin gubi svoj tajanstveni paket u neobičnoj avionskoj nesreći iznad male, zabite, ali lijepe i pitoreskne livade. U potrazi za paketom, susreće njezine neobične stanovnike: nekoliko opaljenih puževa, šarmantnu gradonačelnicu i starog poznanika iz osnovne škole, s kojim se ne podnosi najviše na svijetu. No, to je tek početak ove neobične priče… Projekciji će prisustvovati i redatelj filma, Igor Lepčin.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest