Otvoren javni poziv za obnovu pročelja, sve manje novca za tu namjenu, ali i zahtjeva građana

Otvoren javni poziv za obnovu pročelja, sve manje novca za tu
namjenu, ali i zahtjeva građana

Grad Karlovac uputio građanima javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava spomeničke rente, namijenjene obnovi pročelja i drugu sanaciju zgrada u zoni zaštićene spomeničke baštine. Kako napominju u pozivu, u proračunu za 2012. godinu dodatno je osigurano 200 tisuća kuna za ovu namjenu.

S gospodarskom krizom došlo je i do sve manjeg interesa građana za obnovu pročelja, pa je u odnosu na 2011. godinu za ovu namjenu planski namijenjeno duplo manje novca. Kako je i sve manje zahtjeva to bi trebalo biti dovoljno, dok treba vidjeti kad će u skorijoj budućnosti biti oboren “rekord” iz 2009. kad je iz sredstava spomeničke rente obnovljeno čak 27 objekata.

Zahtjevi se zaprimaju do 1. prosinca 2012. godine, dok je poduži popis dokumenata koje treba pribaviti, od posebnih uvjeta na temelju kojih se izrađuje troškovnika, a koje izadje Konzervatorski odjel. Grad odbrava 50 posto ukupne vrijednosti investicije i to za obnovu uličnih pročelja, vanjske stolarije, krovište, limarije i hitne intervencije za osiguranje stabilnosti zgrade. Ne sufinancira postavljanje ili mijenjanje plastične stolarije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest