Riječno kino uz Karlovačko završilo uz animirani film, poklone i iznenađenja

Riječno kino uz Karlovačko završilo uz animirani film, poklone i
iznenađenja

Projekcijom prvog hrvatskog nezavisnog dugometražnog animiranog filma “Inspektor Martin i banda puževa”, ali i brojnim iznenađenjima, završilo je drugo izdanje Riječnog kina uz Karlovačko. Manifestacija za čistu odličnu ocjenu, do te mjere da su mnogi osjetili žaljenje što je svemu došao kraj, no sigurno ih je razveselila vijest da će i sljedeće godine biti još dulje i još sadržajnije, kao posljednji korak prema finalnoj ideji – dvomjesečnom ljetnom filmskom, glazbenom i kazališnom programu uz Koranu.

Posljednji dan bio je prvenstveno posvećen najmlađima, no nije nedostajalo ni posjetitelja ostalih generacija, ne samo roditelja koji su u ljetno kino došli s djecom. Klince je dočekalo i iznenađenje, na poklon su dobili lopte za plažu, a potom je krenulo uživanje u animiranom filmu koji je u potpunosti financiran sredstvima redatelja i producenta. Redatelj Igor Lepčin prisustvovao je projekciji, a u kratkom obraćanju gledateljima istaknuo je veliko oduševljenje projektom Riječnog kina te dodao kako je karlovačka projekcija svakako uvjerljivo najposjećenija.

Gledatelji su imali vidjeti i kratki film iznenađenja – mlada Karlovčanka Nina Čorak iz Kinokluba Karlovac, autorica je dokumentarca nastalog uz 92. rođendan Edisona “Po kinu se grad poznaje”, koji progovora i o problemima Karlovca kao grada na nesretnoj listi gradova bez kina. Rijetko burnim i dugotrajnim aplauzom okupljeni su gledatelji na kraju dokumentarca jasno poručili koliko žele kino, ali i koliko su oduševljeni ovim zaista prekrasnim projektom, koji je napravio gotovo nemoguće i gradu bez kina podario jedan od najljepših kino programa u državi.

Riječno kino uz Karlovačko priredili su poduzeće Turbing d.o.o. i Kinoklub Karlovac uz potporu Hrvatskog filmskog saveza. Generalni pokrovitelj manifestacije je Karlovačka pivovara.

[media id=154 width=480 height=300]

Idejna začetnica je Marija Ratković, a velike zasluge ima i tridesetak volontera, koji su u pravom filmskom stilu Karlovčanima za kraj manifestacije pružili svojevrsni mali “teaser” onoga što će se događati sljedeće godine. Pojavili su se, uz velik pljesak, s plivačkim naočalama na glavi, uz kratku poruku da je to mali “hint” gdje bi se sljedećeg ljeta trebalo naći veliko platno Riječnog kina.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest