Vučić revoltiran jer nitko iz Vlade nije došao u Blatnicu i jer ga drž. protokol ignorira

Vučić revoltiran jer nitko iz Vlade nije došao u Blatnicu i jer ga
drž. protokol ignorira

Ministar zaštite okoliša dolazi u Kamanje i u područnoj školi kojom mi upravljamo otvara dva panela vrijedna 50 tisuća kuna i mi to ne znamo, a nitko iz Vlade ne dođe na otvorenje mosta u Blatnici koji vrijedi 21 milijun. Kakva je to poruka, hoćemo li otvarati liftove, a načelnicima općina dati da otvaraju tunele, pitao se župan Ivan Vučić kojeg je revoltiralo što nije dobio poziv na otvorenje Čvora Novigrad, pa što nitko od viših dužnosnika nije došao na to isto otvorenje, a potom što je bez dužnosnika Vlade prošlo i otvorenje mosta u Pokupskoj Blatnici.

– Za otvaranje Čvora Novigrad saznali smo dan ranije i to na način da sam dobio poziv iz policije je li znam da se Čvor otvara. To je politizacija i to nije dobro, to je uvreda za političku stranku, ali i za stanovnike i za vijećnike Županijske skupštine. Prije su nas svakih tri mjeseca izvještavali o stanju radova, a sada ne dobijemo poziv, požalio se župan. Vučića je razljutilo i to što na otvaranju Čvora u Novigradu nije dobio riječ.

– Županu se nije dala riječ, ali se dala parlamentarki iz Slovenije koja je kazala da je to velik značaj, pa zašto ga onda nije sufinancirala Slovenija? Ovo je bila prilika da i župan kaže što je ovaj projekt znači za Karlovačku županiju, ali i da je to samo pola posla jer nije uređena cesta do Duge Rese. Mislim da je i marketinški loše odrađeno, pola Slovenije ne zna da je otvoren, rekao je Vučić.

Dodaje da je zbog ovih situacija želio premijeru napisati pismo upravo jer državni protokol kaže da kada predstavnik države dolazi u jedinice lokalne ili regionalne samouprave dužni su se javiti načelniku, županu i predstavniku policije no to se, kaže Vučić – ne poštuje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest