Uz ured za prostorno uređenje u Dugoj Resi, policija istražuje i ogulinski

Uz ured za prostorno uređenje u Dugoj Resi, policija istražuje i
ogulinski

Osim policijske istrage vezane za navodnu korupciju u dugoreškoj ispostavi Ureda za prostorno uređenje, policija istražuje i slučaj u ispostavi u Ogulinu dok je, kazao je pročelnik Marinko Maradin, postojala sumnja u jednu djelatnicu nakon provedne istrage o navodnom pogodovanju već bila odbačena.

Maradin se na današnjoj sjednici Županijske skupštine očitovao na vijećničko pitanje  o slučaju voditelja ispostave Slavka Mariniča. Oporbu je  zanimalo zašto Marinič nije suspendiran dok traje istraga, odnosno, ako u Županiji vjeruju da nije kriv, zašto mu nitko nije pružio podršku. Podsjetimo, radi se o prijavi stranih državljana te tekstu koji je prvo izašao u britanskom Guardianu, a potom i u nekim hrvatskim medijima.

– Marinič je preuzeo ured 1. siječnja 2011. nakon smrti dotadašnjeg voditelja i 317 neriješenih predmeta. U međuvremenu je zaprimljeno još 1.500 predmeta od kojih je čak više od 1.200 riješeno a ostalo ih je oko 400, kazao je Maradin kazavši da je procijenjeno da Marinič dobro radi i da bi eventualnom suspenzijom prije nego što je otvoren kazneni postupak bilo napravljeno više štete. Dodaje da je upravo to što je ostavljen na poslu svojevrsna podrška, dok će, ako se potvrde sumnje i krene postupak, biti suspendiran po zakonu.

Maradin je rekao da je policija bila kod njega i dvaput kod Mariniča te da je izuzela dokumente koji bi mogli biti od važnosti za istragu. Nije precizirao što se događa u Ogulinu već je samo rekao da je predmet kompleksan i da čekaju hoće li policija nešto pronaći.

– Pustimo policiju da odradi svoj posao, ako se pokrene postupak mi ćemo reagirati kako smo dužni po zakonu, zaključio je Maradin.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest