Očajni radnici posrnule Toplane pitaju što će biti s njima, čekaju stečajnog

Očajni radnici posrnule Toplane pitaju što će biti s njima, čekaju
stečajnog

Radnici posrnulog karlovačkog toplinara Toplane d.o.o. okupili su se danas kako bi od gradonačelnika Damira Jelića čuli što će biti s njima. Gradonačelnik, međutim, nije došao već je umjesto njega stigla pročelnica Marija Jelkovac.

Dok se čeka stečajni upravitelj i na prilično nejasan način Grad u okviru novog poduzeća namjerava preuzeti poslovanje Toplane i organizirati sezonu grijanja, Jelkovac je kazala da je sigurno da ništa od “plana A” po kojem bi dugovi Toplane bili pretvoreni u suvlasničke udjele. Kao što je bilo i za očekivati, Grad je dobio odbijenicu, a kao što je neizvjesna sljedeća sezona grijanja, tako su na +35 “na ledu” i djelatnici bivšeg, ali i budućeg poduzeća Gradske toplane d.o.o. Trebat će vidjeti i na koji to način gradonačelnik Jelić radnike Toplane pokušava zbrinuti u gradskim poduzećima kad je svima jasno da sva imaju problema kako se riješiti viška radnika, a kamoli da bi zapošljavala nove.

Radnici nisu dobili plaće za četiri mjeseca, tvrtka je i dalje u blokadi, dok je 28 djelatnika prešlo u novu tvrtku, a njih 43 ne zna kakva im je sudbina. Grad je iznajmio postrojenje od Toplane d.o.o. koje je, upozoravaju “odbačeni” radnici u lošem stanju jer se već neko vrijeme ne vrše održavanja no hoće li na ovaj način biti moguće organizirati grijanje trebat će pričekati stečajnog upravitelja kojeg bi uskoro trebao odrediti Trgovački sud.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest