Umjesto o Toplani, Jelić radije u Zagrebu o Bleiburgu i Jasenovcu

Umjesto o Toplani, Jelić radije u Zagrebu o Bleiburgu i Jasenovcu

Nakon što je pred koji mjesec napustio sjednicu karlovačkog Gradskog vijeća gdje se raspravljalo o moralno sumnjivom manevru s osnivanjem nove toplinarske tvrtke kako bi na stranačkoj turneji po Lici pratio Tomislava Karamarka, Damir Jelić danas je ambiciju političara ponovno pretpostavio gradonačelničkoj ulozi.

Među radnike “Toplane” koji su ga čekali na sastanku želeći od njega dobiti odgovor na pitanje što će biti s njima te ga izvijestiti o bojazni da će grad iduće zime ostati bez grijanja, poslao je nižerangiranu pročelnicu Mariju Jelkovac. U isto vrijeme on se bavio onim što očito drži “pametnijim poslom” – u središnjici HDZ-a u Zagrebu držao je presicu na temu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji.

– Podići ćemo sve stranačke resurse u organizaciji referenduma za rušenje Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji i uopće ne sumnjamo kako će to proći, ustvrdio je u Zagrebu Jelić i naglasio kako spomenuti zakon spada među “najveće tragedije hrvatske nacije”.

– Novi zakon o umjetnoj oplodnji najveća je tragedija hrvatskog naroda nakon Jasenovca i Bleiburga. Možda je još podmukliji jer nikada nećemo znati koliko je ljudskih života uništeno – Jelićeve su izjave koje su nacionalni mediji danas označili kao šokantne i skandalozne.

Ovo je bio drugi Jelićev istup na nacionalnoj razini otkako ga je Karamarko imenovao za potpredsjednika HDZ-a. Onaj prvi prije mjesec dana, nije bio ništa manje radikalan u smislu stavova.   Jelić je, podsjetimo, tada ministarstvo Željka Jovanovića optužio za vraćanje hrvatsko – srpskom pravopisu, te naglasio da je sam ministar bez znanja javnosti ukinuo Vijeće za normu standardnog hrvatskog jezika kako bi stvorio uvjete za vraćanje novosadskog pravopisa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest