Karlovac domaćin Državnog prvenstva u super mini rukometu – najbolje male Sesvećanke i mali Zagrepčani

foto: Facebook RŠ Karlovac

Gotovo tisuću malih rukometaša i rukometašica okupilo se na prvom od dva velika državna prvenstva u mini i super mini rukometu kojima je Karlovac tradicionalno domaćin. Ove nedjelje na rasporedu su bile utakmice u super mini rukometu, za one najmlađe, dječake i djevojčice rođene 2006. godine i mlađe, a nastupilo je ukupno 76 ekipa.

Kod dječaka slavili su mališani RŠ Vučići iz Zagreba koji su u finalu svladali RK Rudar Rude sa 11:7. U dvoboju za 3. mjesto mali Umažani bili su bolji od domaćina, dječaka RŠ Karlovac sa 15:11. Za najboljeg igrača proglašen je Vito Salaj, a najbolji vratar je Lovro Weber, obojica iz pobjedničke momčadi RŠ Vučići. Najbolji strijelac je Fran Martinko iz Rudara, a u najbolju petorku turnira izabran je i Ivan Frković iz RŠ Karlovac.

Spomenimo i da su mali Karlovčani u skupini svladali Čazmu 12:2, Viroviticu 15:3 i Čakovec 11:2, potom u osmini finala Nexe Našice sa 11:5, a u četvrtfinalu Viškovo 13:4. U polufinalu ih je zaustavio kasniji pobjednik, RŠ Vučići rezultatom 15:8.

Kod djevojčica najbolje su bile igračice Sesveta, koje su u uzbudljivom finalu sa 9:7 svladale Umag. Treće mjesto pripalo je djevojčicama RŠ Vučići Zagreb koje su rezultatom 9:3 bile bolje od Samobora. Sve tri pojedinačne nagrade otišle su malim Sesvećankama – najbolja igračica turnira je Antonela Abaza, najbolja vratarka Lara Pudić, a najbolji strijelac Leona Drezga-Domanski.

Sljedeće nedjelje u Karlovcu je na rasporedu državno prvenstvo u mini rukometu za dječake i djevojčice rođene 2005. godine.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest