Drugi karlovački Pecha Kucha Night okupio brojne znatiželjnike u parku

Drugi karlovački Pecha Kucha Night okupio brojne znatiželjnike u
parku

Uz Zagreb i Rijeku, Karlovac polako postaje treći hrvatski grad s praksom organizacije Pecha Kucha Night događaja, modernog svjetskog trenda brzih prezentacija nastalog 2003. u Tokiju, nakon čega se brzinom munje proširio svijetom. Riječ je o atraktivnom i čvrsto limitiranom prezentacijskom okviru, unutar kojeg prezenteri imaju po 20 sekundi za svaki od 20 slajdova kako bi predstavili neki svoj projekt, udrugu, ideju…

Interes Karlovčana bio je velik pa su uz popunjene stolice mnogi i stojeći, ili pak s okolnih klupica i kamenog ruba cvjetnjaka promatrali raznolike prezentacije koje je pripremilo pet prezentera iz Karlovca, tri iz Rijeke i jedan iz Zagreba.

Od Karlovčana, drugi Pecha Kucha Night otvorio je Vedran Bojmić prezentacijom rada udruge Kajda i festivala Hermetika. Predstavili su se i Aleksandra Goreta s pričom o tehnici airbrusha kojom je na motoru izradila portret generala Leeja, Aleksandra Podrebarac predstavila je festival “Art Only”, Anamarija Podrebarac fotografiranje mobitelom, a Darko Lisac dobro čuvanu zavjeru o Valpovu – gradu koji zapravo ne postoji i paravan je za tajne Vladine projekte.

Od Riječana, Elvis Antić govorio je o svojem poslu stand up komičara, Zoran Stevanović o NGO i civilnom društvu, a Jurica Karlić održao je izvrsnu prezentaciju “Teške boje” o svom životu dok je bio ovisnik o drogama i, na kraju, uspješnom odvikavanju. Zagrepčanin Ivan Kušar predstavio je marketing tvrtke Kiva Tours.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest