Američki multimedijski projekt Experimental Half Hour večeras u Karlovcu

Američki multimedijski projekt Experimental Half Hour večeras u
Karlovcu

Zahvaljujući iznimno aktivnim udrugama i centrima za mlade, Karlovac sve više postaje primjetna točka čak i na svjetskoj mapi alternativne i nezavisne kulture. Tako će večeras, u 21 sat, nakon što je LED Fest dogurao do statusa izravnog prijenosa za cijeli svijet putem londonske radio stanice, KAbina organizirala izložbu fotografija autora sa svih kontinenata, a sve je spremno i za novo izdanje Four River film festivala, u sklopu svoje europske turneje u Karlovcu gostovati američki multimedijski projekt/show “Experimental Half Hour”. Amerikanci će program održati u suradnji s Udrugom za kreativni razvoj Domaći i plesačicama Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E.

“Experimental Half Hour” je program iz Portlanda, Oregon, koji se emitira na američkoj kabelskoj televiziji, a u kojemu nastupaju lokalni i međunarodni umjetnici (plesači, komičari, performeri i sl). Prilikom europske turneje i gostovanja u Karlovcu Experimental Half-Hour održava trodnevnu radionicu nakon koje slijedi performans s karlovačkim plesačicama. Smisao gostovanja u Hrvatskoj je zajednički rad s lokalnim umjetnicima uz korištenje stare i nove tehnologije. Tako sudionici u ovom umjetničkom procesu mogu, primjerice, materijal snimljen u HD tehnici uređivati putem analognog miksera, dok se video-umjetnicima pruža mogućnost rada s tzv «green screenom».

Cilj projekta, kojeg je dio i gostovanje u Karlovcu, uz uključivanje i zajednički rad s umjetnicima u lokalnim zajednicama, jest snimiti nekoliko 30-minutnih epizoda, koje će se potom putem kabelskih televizijskih mreža projicirati širom Sjedinjenih Država. Obzirom da je Zapadna Europa često dokumentirana za vrijeme gostovanja glazbenika i umjetnika na europskim turnejama gostujući umjetnici su se odlučili za ovaj dio Europe upravo zbog toga da američkoj publici predstave nezavisnu kulturnu scenu i glazbu tih zemalja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest