Karlovac slavi rođendan uz valcer, Kazalište sjena, Psihomodo Pop…

Karlovac slavi rođendan uz valcer, Kazalište sjena, Psihomodo
Pop…

Grad na četiri rijeke proslavit će danas veselo i svečano svoj 433. rođendan. Glavnina događanja odvijat će se na središnjem gradskom trgu, koji će poprimiti zanimljiv rođendanski izgled, a neka ostane tajna što su pripremili idejni začetnici manifestacije iz Promenada Kluba, uz pomoć bugarskog plesnog i kazališnog prijatelja Velimira Veleva.

Program počinje u 18.30 sati nastupom Strings Banda, a u tom periodu, sve do 20 sati, odvijat će se i brojni drugi događaji – već tradicionalna utrka konobara s punim tacnama, hodanje na štulama, mađioničari će animirati mališane, ali i odrasle. U scenskim prikazima sudjeluju Zrinka Cvitešić, Danko Ljuština, Vedran Mlikota i Luka Vidović. Bit će i gastronomskih užitaka, Veleučilište će predstaviti svoj nagrađivani sir škripavac, ali i Studentsko pivo, i ove godine bira se najbolja rođendanska torta pa će ove slastice biti za svakoga, a Udruga kuhara također priprema fina jela za sugrađane.

U 20 sati u čast svome gradu ponovno će zaplesati valcer onoliko parova koliko je Karlovcu godina – 433. Ove godine bit će to pravi internacionalni ples, jer među 433 para naći će se i sudionici Međunarodnog festivala folklora s tri kontinenta, mladi volonteri iz međunarodnog kampa na bastionu Svetog Josipa, ali i obični turisti koji ovih dana borave u gradu.

Nakon bala, atmosferu će podgrijavati The Chocolate Nipples, a kada padne noć svome gradu na dar novu predstavu će pokloniti Kazalište sjena. Potom slijedi koncert Psihomodo Popa do kasno u noć.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest