Cijelu noć trajala borba s vatrenom stihijom u RIPS-u, požar lokaliziran tek ujutro

Cijelu noć trajala borba s vatrenom stihijom u RIPS-u, požar
lokaliziran tek ujutro

Gotovo cijelu noć trajala je borba vatrogasaca s plamenom buktinjom koja je sinoć oko 22,50 sati zahvatila proizvodne pogone tvrtke RIPS Salopek na Vatrogasnoj cesti iza karlovačke Šumarske škole. Kako je jutros izvijestila policija, požar je konačno u jutranjim satima lokaliziran i vatrogasci ga drže pod nadzorom. Tijekom dana bit će obavljen očevid požarišta da se vidi što je uzrokovalo zapaljenje hale i po svoj prilici ogromnu štetu.

Nakon dojave o požaru sva raspoloživa vozila i ljudstvo Javne vatrogasne postrojbe prionuli su gašenju, dok su se profesionalnim vatrogascima na terenu pridružili i pripadnici više karlovačkih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

S ozbirom da RIPS proizvodi svijeće, parafin je otežavao gašenje, dok je smrad nagorjele plastike od lampiona i gusti dim prekrio velik dio grada.

Policija još ne može započeti očevid jer je izgorjeli objekt još vruć i nepristupačan. Po riječima Jadranka Makarića iz OKC-a PU karlovačke, šteta je velika a po prvim procjenama više stotina tisuća kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest