Uz rođendan Karlovac dobio i dvije glazbene čestitke, jednu iz Splita

Uz rođendan Karlovac dobio i dvije glazbene čestitke, jednu iz
Splita

Svoj 433. rođendan grad na četiri rijeke proslavit će i, ne uz jednu, već dvije glazbene čestitke, odnosno pjesme skladane njemu u čast.

Već smo pisali o onoj koju su snimili, odsvirali i otpjevali karlovački glazbenici, njih devetero svih generacija i svih stilova, od tamburaša Milana Prše do rockera Damira Kundića, okupljeni oko glazbe i stihova pod nazivom “Karlovac u srcu”, čiji je autor Gordan Kurs (uz suradnju Jelenka Hodaka na aranžmanima). Uz njih, u bendu, za ovu prigodu nazvanom “Snaga grada” su još Tomica Jambrošić, Marijan Monić, Jan Malkoč, Damir Biondić, Toni Janković i Marina Lještak.

Osim toga, upravo danas, na rođendan Karlovca, pojavila se i skladba “To je moj grad”, čiji je autor Splićanin Tomislav Radić, veliki zaljubljenik u Karlovac, a u dijelu aranžmana sudjelovali su i karlovački pijanist Ognjen Gravora te dugoreški gitarist Boris Dugi – Novački / Zamba.

Prateći vokal Jadranka Krištof dodatno je uljepšala vokalne linije, a po želji autora pjesme ”To je moj grad”, Tomislava Radića,  izvođač je frontmen karlovačkih Stringsa – Tomica Jambrošić.

Pjesme možete skinuti na sljedećim linkovima:

Snaga grada – Karlovac u srcu

Tomica Jambrošić – To je moj grad

Vrijedi spomenuti kako bi ovogodišnji festival Vaga trebao imati i revijalnu večer na kojoj će biti izvedene upravo razne pjesme posvećene našem gradu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest