Unatoč sve lošijem stanju u medijima, Tjednik i HRK u 2012. planiraju povećanje prihoda

Unatoč sve lošijem stanju u medijima, Tjednik i HRK u 2012.
planiraju povećanje prihoda

S obzirom na opće stanje medija u državi, u karlovačkim medijima koji su u vlasništvu Grada Karlovca ono i nije toliko loše, no i dalje je evidentno da Karlovački tjednik i Hrvatski radio Karlovac ne mogu preživjeti bez dotacija iz gradskog proračuna. Naime, po izvješćima koja će se sutra naći na klupama gradskih vijećnika, Karlovački tjednik krizi unatoč prošlu je godinu završio sa simboličnom dobiti od pet tisuća kuna dok je u 2012. godini čak u planu povećanje prihoda za deset posto. Ovakvim tempom rasta teško će bez većih dotacija vlastitim prihodima uspjeti sanirati dug iz razdoblja famoznog pamfleta HDZ-ove gradske vlasti KA Dnevnika koji još uvijek iznosi oko 250 tisuća kuna. No, kako u izvješću navodi direktor Željko Obajdin, nada se da je ovo samo prolazni period i da će se stanje kroz godinu popraviti, te da neće trebati primjeniti najnepopularniju mjeru – smanjenje zaposlenih.

U HRK-u je stanje nešto drugačije jer mu i dalje nad glavom “visi” čak 665 tisuća kuna kojih zbog nezakonitog otkaza mora vratiti bivšem direktoru Dragutinu Pribaniću. HRK je nedavno ostao i bez direktora Marijana Stavljenića koji je zbog “afere diploma”, a opravdavajući se zdravstvenim stanjem podnio neopozivu ostavku. Kako stoji u izvješću, HRK je u prošloj godini ostvario prihod od 1,6 milijuna kuna što je 4,3 posto manje nego u godini prije dok je na kraju 2011. ostao u minusu sa 168 tisuća kuna.

Grad Karlovac je Hrvatski radio Karlovac u prošloj godini dotirao sa 780 tisuća kuna što je više nego svi ostali prihodi od  marketinga, odnosno radijske djelatnosti. Više nisu izdašni niti poticaji od Vijeća za pluralizam medija koji su iznosili tek sto tisuća kuna. U planu je također povećanje prihoda, ali iz vlastitog poslovanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest