U Karlovcu počelo snimanje filma o branitelju Vukovara J. M. Nicolieru

U Karlovcu počelo snimanje filma o branitelju Vukovara J. M.
Nicolieru

U Karlovcu je počelo snimanje dokumentarnog filma “Jean ili miris smrti” o vukovarskom branitelju iz Francuske Jeanu-Michelu Nicolieru koji je podijelio tragičnu sudbinu Vukovaraca mučki pogubljenih na Ovčari. Kako je izvijestila Udruga dr. Ante Starčevića iz Tovarnika, prvi kadrovi dokumentarnog filma koji je potresno svjedočanstvo stradavanja Vukovara kroz prizmu Francuza, dragovoljca i hrvatskog branitelja snimljeni su u Karlovcu, u koji je došla njegova majka Lyliane Fournie.

Majka ubijenog branitelja se pred kamerom prisjetila njegova odlaska u Hrvatsku i govorila o želji da pomogne Hrvatskoj u Domovinskom ratu.

Priča je zanimljiva i potresna. Naime, kad je vidio na televiziji što se događa u Hrvatskoj, Jean – Michel se u srpnju 1991. godine ukrcao na vlak, stigao u Zagreb i sam se prijavio u vojsku. Prvo je otišao na bojište uz rijeku Kupu, a zatim stigao u Vukovar. Kako su svjedočili njeglovi suborci, pokazao je iznimnu hrabrost u obrani grada i unatoč tome što ga je majka pokušavala nagovoriti da se vrati u Francusku, on je odlučio ostati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest